Tuesday, 24 April 2012

23.4.2012

Assalammualaikom =)
(23.4.2012)Isnin

hri ni adalah pengalaman pertama aku berkerja..di kedai kek wonderfull cake house..hehehe..cri duit sikit sementara tengah cuti sem ni..dapat lah gak tampug duit poket..terima kasih sangat2 dekat sahabat ku intan shafinaz sebab die banyak bantu aku dapatkan kje dekat kedai kek tu dan tq sebab bagi kite tumpang rumah awk..sayang kamo!!!...walaupun penat hari ni tpi best sebab dpt tengok cara2 orang buat roti n dapat tengok pelbagai2 jenis kek..HaPpY GiLa..Yummi-yummi..lepas ni memang bertambah lah berat badan aku..hari2 mengadap kek j..dah lah aku ni hantu segala kek.."OH TIDAK" hehehehehehe...kek dekat kedai tu comel2 n sedap2 buat aku bertambah2 geram je..EeEeEeEeEeEeEe.....=)...tadi aku masuk kje kul 7.30-4.30 awal lah kena bagun..huhuuhu..kalau dekat rumah masih menikmati mimpi2 dalam hayalan ku..hehehe..xpe lah bak kata pepatah "SUSAH2 DAHULU SENANG KEMUDIAN"..cayok!!!!!!cayok!!!!!

now dah pukul 2.16am..esok kje pkul 1.00-10.30pm ..ssssoo nowwwww..time to sleep!!!yeah!!!!
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz-papaiy-

Saturday, 21 April 2012

SNOW GLOBE


SNOW GLOBE

Kisah snow globe dalam hidup aku...
aku suka kumpul snow globe ni macam2 jenis SG aku ada..
Ada 1 SG yang paling aku suka n sayang..
SG yang paling aku suka ni sebenar nya masa tu nak beli duit xde biasa lah nama pun student kn mne lah de duit banyak..senang kata pokai lh masa tu..tapi disebab kan minat punya pasal n dah jatuh cinta dengan SG yang tu aku gunakan duit yang aku simpan untuk beli hehehehehe "secret nti korang tahu" so aku beli lh SG..
Memang happy gila lh dapat beli SG yang tu..
satu hari tu aku duk belik2 SG ni aku cakap dalam hati "apa aku nak bagi kat sedia" pastu aku tnya ibu
"ibu agak2 apa yang sesuai untuk bagi dekat ssorg tpi die boy"
(jawab ibu)
"bagi sesuatu yang kita sayang sbb sesuatu yang kita sayang pasti die akan sayang dn simpan dengan elok"benda tu akan jadi berharga di mata die.......
bila dengar je macam tu laju j aku lari dapatkn SG yang aku sayang tu..walaupun berat hati sebenarnya nak bagi tapi aku pujuk hati katakan mungkin die leh jaga kan untuk aku dan SG ni boleh happy kan die bila die sedih..=)
aku pun hadiah lah kan kat die dengan penuh senyuman dan berharap die boleh jaga dengan baik...die pun ambik dengan penuh senyuman manis die...like2..hehehhe
tapi pada satu hari tu aku gadoh dengan die..
die call aku dan die kata SG tu die dh buang...sumpah aku rasa terkilan sangat..kalau die dah benci aku jangan lah sampai buang SG tu...x boleh ke awak simpan jadikan sebagai kenangan dari saya..
xpe lh asal kan awak happy..
GOOD LUCK BINTANG***






Friday, 20 April 2012

“CARILAH”

LELAKI yang MAMPU menjadi IMAM untuk KAMU,
Yang MENITISKAN AIR MATANYA apabila MELIHAT
KESAKITAN KAMU KETIKA MELAHIRKAN ZURIATNYA ,
Dan LELAKI yang MEMBANGUNKAN KAMU untuk BERIBADAT
BERSAMA – SAMA DI SEPERTIGA MALAM .

JIKA PENCARIAN ITU TELAH KAMU TEMUI , JANGAN LUPA
BERSYUKUR KEPADA-NYA . jadilah, PERMAISURI HATINYA , PENEMAN DIKALA SUKA dan DUKA, PENGUBAT RINDU dan LARA



(moga2 jodoh ku mampu menjdi imam ku dan bimbing ku ke jalan yang diredoi mu yaallh)
AMIN...................(",)

Thursday, 19 April 2012

AKU INGIN BERSAMAMU HINGGA DI SURGA NANTI




Aku ingin memuliakanmu sebagaimana Islam telah memuliakan wanita

Karena aku sangat mencintaimu
Karena cinta, ku lafadz kan ijab qabul
Karena cinta, kita bersanding di pelaminan. . . 
Semua karena cinta pada Allah
Karena ku ingin Allah meridhoi cinta yang akan selalu bersemi diantara kita

Kini kau menjadi bidadari hatiku. . .
Kini telah kita buktikan bersama kalo kita bisa menikah tanpa pacaran
Dan kita menikah karena kesadaran bukan kecelakaan
Karena Islam adalah agama yang penuh Cinta dan Rahmat

Ada satu permintaanku,
Aku tak ingin kau hanya menjadi bidadari di taman hatiku
Aku ingin kau menjadi bidadari di taman-taman surga

Sekarang,
Kita berjalan bersama. . .
Kita selesaikan semua masalah dengan cinta dan cara Islam
Kita akan menikah lagi di Surga. . .













Wednesday, 18 April 2012

Makna disebalik warna Bunga Ros

Bunga ros adalah bunga idaman bagi setiap wanita tau. Keharuman bunga ros boleh memikat setiap hati wanita bak kata cair lah..hehehe.

Kalau korang nak tahu bunga ros mempunya maksud disebalik warnanya cuba korang tengok dekat 
bawah ni:




Hati sering tertanya-tanya apakah maksud warna bunga ros yang pernah diterima. Apakah ia melambangkan rasa kasih, cinta, simpati ataupun sekadar teman biasa? Sebenarnya bunga ros mempunyai pelbagai warna yg mengandungi maksud tersirat. Takut nanti tersalah andaian diri sendiri yang malu. 





MERAH
Warna yang paling laku kat kedai bunga, ros merah melambangkan cinta abadi yang penuh romantis dan ghairah. Love is forever gitu. Tapi tahukah korang bunga ros merah juga melambangkan tanda terbukti keberanian dan sebagai tanda mengucapkan tahniah. Korang boleh gunakan bunga ros merah ni untuk membuatkan malam korang lebih hangat dan bernafsu~~~





PUTIH

Bunga ros putih melambangkan kesucian, kehormatan, privacy dan jugak tak bersalah.Bunga yang biasanya boleh dilihat waktu hari perkahwinan ini juga melambangkan yang pemberi bunga berwarna putih ini juga seorang yang berniat tulus ikhlas dalam perhubungan. Kalau nak beri aku bunga, sila beri bunga ni yek.




PINK
Bunga ros pink melambangkan korang gay. Tipu je. Ros pink membawa maksud romantik, kebahagiaan dan kagum terhadap seseorang. Kalau korang minat pada seseorang, korang boleh gunakan ros pink ni sebagai tanda yang korang ni merupakan secret admirer si dia. Kalau korang nak ucapkan terima kasih yang teramat sangat, ros pink ini juga pilihan yang tepat kerana melambangkan penghargaan dan terima kasih. Tapi bagi lelaki kalau nampak ada lelaki selit bunga ros pink kat poket baju dia, jauhlah dia yek. 




Cantiknya......eeeeerrrrrrrrm cair aku tengok bunga2 ros ni..bunga paling aku gila bunga ros lah terpegun aku melihat kecantikan bunga ni..Tu lah yang dinamakan kuasa allah..

Tuesday, 17 April 2012

-Happy Sangat-

Ni lah doktor cinta saya..
die lh teman,kawan,sahabat, n hati saya..
(",)(,")


Yummi-Yummi
cedap
cukup 2 tahun..
28.4.2012
hehehhe..tapi kami smbut terawal pulak
13.4.2012
sbb doktor cinta saya nk balik JB..
huhuhuhu

Thanks my doktor cinta
sebab awak sudi terima saya seadanya..
hehehehe...

Awak saya bahagia bersama awak..
3 janji untuk awak :
*saya akan jujur pada awak
*saya akan setia pada awak
*saya akan jadi isteri yang soleha pada awak
AKMAL HAKIM BIN RAHMAN
selamanya
hanya kau yang satu..
hehehehehhe
over lak...

Apa2 pun saya NURUL ATIKAH BINTI MOHD FUAT ingin meminta maaf sekiranya saya banyak 
melakukan kesilapan pada awak dan saya nak ucapkan terima kasih pada awak 
AKMAL HAKIM BIN RAHMAN
sebab awak sudi terima saya jadi teman hidup awak
walaupun saya banyak kekurangan..

Tidak ada manusia yang sempurna dalam dunia ni..
...smile...

Monday, 26 March 2012

SO SWEET...

Lelaki: bila saya teringatkan awak saya rindu awak, setiap malam sebelum saya tidur saya tenung 
gambar awak, fikirkan awak sehingga saya tertidur...


Perempuan: bila saya rindu awak, saya pejam rapat2 mata saya dan bayangkan awak ada disisi saya.

(^-^)(A_A)
.......................

Wednesday, 21 March 2012

My Design

Inspiracion:
 CUCUK SANGGUL
 Designer : Nurul Atikah
Model :  Acya Ramlan, Dina
MakeUp : Intan syafinaz, Sendiri
Photographer : Mal,Fy



Wedding dress
design part 4
 YUMMI
Model acya
My design

Thankz to my lecturer, family and friend
 sebab bnyak bgi semngt utk siap kn final projet.

MS ISLAH
Tq ms yang paling comel n the booom.
.... hehehhe nk A ....
syg ms -yummi2-
hehehe


Terima kasih ibu n ayah bnyak bg nasihat n kata2 pembakar semngat dan
bnyak kluarkn duit untuk sem ni..
i do the best!!!
Bintang 3
trima ksh sgt2 dkt die sebab bnyak bantu sy dn bg semngat.
snggup teman sy pg jj tukar kasut sbb dua2 belah kiri..
hehehe
tq awk..=)

x lupa jugak pd my encik cinta yg bnyak bg smngat dn nasihat.
kecian kat encik akmal hri2 kne dgr problm sy..
hehehe
-pdn muka-
tq my love..

Design My Friend 
gempak gila!!!

 Nadia aminudin
style avantgarde
Intan shafinaz
evening dress
 Ally
evening dress
Amalina
evening dress
Farah aisyah
evening dress


 desingner hebat mantap
 desingner n model
fy n mera
 time assessment
my model dina

hope kawan2 smua brjaya dmasa akn dtg..
GOOD LUCK 
korang

Thursday, 8 March 2012

MOCHI

mochi peneman suka duka saya..
mochi selalu buat saya senyum dan tergelak..
kalau saya sedih mochi selalu teman..
awak knapa awak takde di sisi saya
macam mochi selalu teman saya..
i
need 
u
........................

HATI SAYA

hati selalu nagis..
tapi awak tak penah pun tahu..
saya selalu senyum..
senyum tak semesti nya bahagia..
saya selalu sayang awak..
tapi awak tak penah nak tahu..
mata selalu tengah picter awak..
tapi pendam je dalam hati..
telinga selalu mendengar..
tapi jarang dengar suara awak..
otak selalu berfungsi..
berfungsi untuk fikirkan awak..


tapi semua tu awak tak penah nak tahu ..
bagi awak biasa je..
saya akan terus sabar dan bersabar..
sebab saya sayang kan awak..
saya sanggup terluka untuk awak..

Wednesday, 7 March 2012

AKU TAKUT



ku tahu kamu bosan
ku tahu kamu jenuh
ku tahu kamu tak tahan lagi


ini semua salah ku
ini semua sebab ku
ku tahu kamu tak tahan lagi


jangan sedih, jangan sedih
aku pasti setia


aku takut kamu pergi, kamu hilang, kamu sakit 
aku ingin kau di sini

di samping ku selamanya...

"Teman Baru Kami"

MOCHI-MOCHI

My Rabbit (mochi)
die bru sebualn 
mochi ni nakal suka main lari2
degil bila kne mrh suka wat muka comel
konon kte simpati ngn die..
hehehehe
mochi ni mnja sgt tdo pun nk org belai..
stiap mlm msti die akn buat bising nk tdo pun sush..
die nk kIte main ngn die j...
mochi sllu teman sy buat kje stiap mlm..
hppy sgt2 sbb sy ada mochi..
mmmmmuuuuuuaaahhhh!!!
SAYANG MOCHI

 Ni pulak (michi)..
kembar mochi
michi ni betina
die baik j..duk diam..
sbb tu bulat mcm tuan die..
hehehhehe
michi ni fify punya
comel mcm tuan die kn..


MOCHI N MICHI ni peneman suka duka kami...love mochi n michi..


Friday, 2 March 2012

Mereka yang saya sayang

saya sangat sayang mereka...
tanpa mereka gelap dunia saya...
saynag n cinta mereka sangat2...

ni ibu n ayah saya..
syg mereka
yang bulat tu tembun adik ku

MY LOVE FAMILY
mmmmmuuuuuaaaaahhhhhhh!!!

Tuesday, 21 February 2012

Kasih Ibu

kALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE .
Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .

Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak .

Aku ada pasangan hidup sendiri .

Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .
Bila sedih , aku cari , Mak .
Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .
Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .
Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .
Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !
Selalu , Aku ingat pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat aku !
Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !
Entah bila , aku nak telefOn mak !
Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !
Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !

Renungkan :

" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak

" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "

Berderai air mata jika kita mendengarnya .

Tapi kalau mak sudah tiada .

" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !


Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :

1) TOlOng pergi kedai : RM4.00

2) TOlOng jaga adik : RM4..00

3) TOlOng buang sampah : RM1.00

4) TOlOng kemas bilik : RM2.00

5) TOlOng siram bunga : RM3.00

6) TOlOng sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .

1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA

3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA

4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA

5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata ,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .


SAYANG IBU
KAU RATU HATI KU
YUMMI-YUMMI

Sunday, 19 February 2012

Cinta Yang Ikhlas

Jika ingin mendapatkan cinta yg ikhlas maka sudah seharusnya kita yg terlebih dahulu mmberi cinta yg ikhlas. Sukailah seseorang tanpa niat lain kecuali ingin menjadi pasangan yg halal dan mendapat RedhaNya. Cintailah sseorang kerana agamanya. Pilihlah sseorang yg dtng tanpa manabur banyak janji. Mereka yg memiliki cinta suci adalah mereka yg takkan mnyentuhmu sebelum dia Halal bagimu♥



Friday, 17 February 2012

My BeSt FrIeNd FoReVeR

Kau kawan, kau sahabat, kau teman, kau adik, dan kau kakak...
Sahabat adalah yang selalu disisi menemani susah senang bersama...

My SaHaBaT <3

My Love Friend
Intan Shafinaz binti Mohd Nasir
die lh sahabat dan my twinz
comel x???hehehehe...
(to boys jaga mata tu tutup mulut..hehehe)
kami mempunya cita rasa yang sama
perwatakan yang sama
segala-gala nya bersama...
TAPI SUAMI X BOLEH SAMA-SAMA!!!
(hehehehehhehehehehehehehehehehehehehe)



kawan dikala sedih suka duka sentiasa bersama kita
aunty kite sayang awak sangat-sangat 
janji tau kawan sampai hujung nyawa...
(mmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaahhhhhhhh)


i promise you
no matter happens
when you look back
ill always be there
.......................................
(aika_fify)
............................................................



Thursday, 16 February 2012

Surat Untuk Future Wife

Baca dan menghayati.. sWeEt + KeLaKaR.. Pasti korang suka..=)


Assalamualaikum..


Kehadapan my future wife... I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I …menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife, I don’t know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun. I berharap bila I check Facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat Facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem. Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife, I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau. Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife , You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi… Ehem. Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don’t trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari ‘you’. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan?

Wassalam...